Zprávy z poštovní stáje

Přišlo jaro a turistická sezóna zaklepala na čerstvě osazená vrata Zelenohorské pošty. Ta ale ještě nejsou zdaleka dokořán, ačkoliv již loňský podzim sliboval otevření nové expozice historické techniky. Ukázalo se totiž, že nejnižší cena jako hlavní kriterium při výběrovém řízení na dodavatele stavebních prací nemusí být právě zárukou bezchybného výsledku. Letošní tuhá zima umožnila všem potencionálním závadám, aby se ukázaly v plné kráse, a tak například novou betonovou podlahu, v prostorách určených mimo jiné pro výstavu k historii Nepomuckého trojúhelníku, ozdobila řádka vlasových i o poznání širších prasklin zdéli i několika metrů. Opravy a reklamace si samosebou vyžádají svůj čas a není tedy možné prozatím přikročit k instalaci exponátů. Stejně tak úpravy nádvoří, kde je v plánu umístit několik zemědělských strojů, již nebyly součástí vlastního projektu a nejen proto nechvátají do finále právě mílovými kroky. Termín slavnostního otevření expozice se proto radši definitivně přesouvá na datum XXX. Nepomuckého trojúhelníku – tedy poslední červencový víkend.

Nedočkaví milovníci motorové historie ale nemusí úplně smutnit. Od poloviny května je k shlédnutí alespoň tematický celek „1. republika na silnicích Nepomucka“, který si své místo našel v památkově cenných prostorách poštovní stáje. (Mini)prohlídky jsou možné o víkendech i všedních dnech, stačí se porozhlédnout, jestli se někdo pohybuje po areálu – poznávací znamení: kolečko, krumpáč, lopata a podobné instrumenty. Nejjistější je ale radši předem zavolat na tel: 731 015 547 a domluvit si termín návštěvy.

Následující snímky poodhalují, kolik koní je na poště už ustájeno…

Poštovní valachy nahradily  motocykly.
Poštovní valachy nahradily  motocykly.
Poštovní valachy nahradily  motocykly.
Poštovní valachy nahradily  motocykly.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>